Karácsonyi készülődés- 4. részlet- Mézeskalács-torta
2012.12.04. 13:51
A karácsonyi, téli hangulat elengedhetetlen kelléke a fahéj, a méz, a szegfűszeg és persze a mézeskalács!
Természetesen nem csak a fára vagy asztalra készíthetünk csodálatos és finom díszeket, hanem akár impozáns desszertként is tálalhatjuk.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 180 g porcukor
- 5 ek olvasztott méz
- 440 g liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 csapott mk tört szegfűszeg
- 1 kk fahéj
- hámozott mandula a díszítéshez
- A tojásokat a porcukorral és a fűszerekkel keverjük habosra, és csorgassuk hozzá az olvasztott mézet.
- Szórjuk bele a szódabikarbónával elkevert lisztet, és az egészet alaposan dolgozzuk össze.
- Kivajazunk, lisztezünk egy tortaformát, töltsük bele a tésztát, és a tetejét soronként jó sűrűn rakjuk körbe a mandulával.
- Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 40 perc).
Kísérőnek egy finom illatos forralt bor, vagy fűszeres tea dukál!
A recept innen származik: http://www.nosalty.hu/recept/mezeskalacs-torta
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek