A karácsonyi, téli hangulat elengedhetetlen kelléke a  fahéj, a méz, a szegfűszeg és persze a mézeskalács!

Természetesen nem csak a fára vagy asztalra készíthetünk csodálatos és finom díszeket, hanem akár impozáns desszertként is tálalhatjuk.


nosalty_mezeskalacs_torta.jpg

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 180 g porcukor
  • 5 ek olvasztott méz
  • 440 g liszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 csapott mk  tört szegfűszeg
  • 1 kk fahéj
  • hámozott mandula a díszítéshez
  1. A tojásokat a porcukorral és a fűszerekkel keverjük habosra, és csorgassuk hozzá az olvasztott mézet. 
  2. Szórjuk bele a szódabikarbónával elkevert lisztet, és az egészet alaposan dolgozzuk össze.
  3. Kivajazunk, lisztezünk egy tortaformát, töltsük bele a tésztát, és a tetejét soronként jó sűrűn rakjuk körbe a mandulával.
  4. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 40 perc).

Kísérőnek egy finom illatos forralt bor, vagy fűszeres tea dukál!

A recept innen származik: http://www.nosalty.hu/recept/mezeskalacs-torta

A bejegyzés trackback címe:

https://clearwaterkft.blog.hu/api/trackback/id/tr954947199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása