„A csapból is ez folyik!” – sokszor hallani, mégsem tudjuk, hogy igazából mi is folyik a csapból.

255510_1276952814_large.jpg

Az ország jelentős területén arzénnal szennyezett az ivóvíz, így fokozott veszélynek téve ki fogyasztóit, máshol pedig annyi klórt adagolnak az ivóvízhez, hogy megakadályozzák a bakteriális fertőzéseket benne, hogy kellemetlen ízű és illatúvá válik a víz. A törvényesen szavatolt ivóvíz hosszú távú fogyasztása sok esetben nem ártalmatlan az egészségre.

Az utóbbi időben egyre nagyobb számban előforduló - epekő, vesekő, csontrendszeri problémák, elsavasodás, a vér besűrűsödése (trombózis, embólia, szívinfarktus), - jelzik az egyes emberek és a társadalmunk kiválasztási folyamatainak elégtelenségét.

Szervezetünk folyamatos méregtelenítéséhez és az amúgy is kevés vitamin hatékony felszívódásához, tiszta vízre van szükségünk!

Amerikai tudósok - egy ismert kutató, Robert Morris vezetésével - komoly kutatást végeztek az ivóvízben lévő klór emberi szervezetre gyakorolt hatásáról. Munkájuk szoros kapcsolatot tárt fel a klóros vízfogyasztás és a belső szervek rákos megbetegedései között. Megállapításuk: „Azok, akik 40 évig klóros vizet ittak, vagy abból készítették ételeiket, italaikat, 70 %-kal nagyobb eséllyel betegszenek meg rákban, mint azok, akik klórmentes vizet használtak.”

A klóros víz használata hajunk és bőrünk fokozott öregedéséhez, esztétikai problémákhoz, allergiás tünetekhez (ezeket saját és ügyfeleink tapasztalatai alapján megerősíthetjük); de akár szív- és érrendszeri megbetegedésekhez vagy rákhoz is vezethet!

A klórral kezelt víz mellett jelentős másik veszélyforrás az arzénnal szennyezett ivóvizek fogyasztása.

tisztavízvagymérgező.jpg

Az Európai Bizottság  2012 december 25-ig adott haladékot Magyarországnak, hogy biztosítsa az ivóvizek európai uniós határérték alatti arzén-, bór- és fluoridtartalmát. E szerint a jelenlegi 50 mikrogramm/liter helyett 10 mikrogramm/literre kell csökkenteni az ivóvíz arzéntartalmát.

Magyarország több, mint 300 településén több mint 800 ezer ember iszik és főz a megengedett határértéknél magasabb arzéntartalmú csapvízzel. Ez azért probléma, mert az arzénnel szennyezett csapvíz hosszú távú fogyasztása növelheti bizonyos daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát.

Az arzén a legmérgezőbb hatású félfém. Ez az egyetlen olyan világszerte széles körben előforduló természetes anyag, amelynek rákkeltő hatása egyértelműen bizonyított. A hosszan tartó vagy nagy mennyiségű arzénterhelés hatására – a többi közt - tüdőrák, bőrrák, veserák vagy fejlődési rendellenességek alakulhatnak ki.

Az ivóvízzel bevitt arzén ráadásul az egész emésztőrendszert megterheli, ezért a magas arzéntartalmú vizet fogyasztó lakosság körében gyakrabban fordul elő gyomor-, máj-, hólyag- és vastagbélrák is. Az arzén forralással sem távolítható el az ivóvízből, így a főtt ételekben is benne marad.

És még szót sem ejtettünk az elavult, korrodálódó vízvezeték hálózatról, amelyen keresztül kell folynia a víznek az otthonunkig.

Létezik-e igazán tiszta, egészséges víz? Igen!

 

A Clearwater Kft. 2002-ben vezette be hazánkban a világ legmodernebb víztisztítási technológiáját.

A Clearwater víztisztítás technológiai lépései:

  1. A nem kívánatos részecskéket eltávolítjuk homokszűrővel.
  2. Úgynevezett kavicságyas szűrővel eltávolítjuk a vasat és a mangánt, így csak optimális mennyiségben maradnak a vízben.
  3. Aktív szénszűrővel távolítjuk el az oldott és oldatlan szerves anyagokat.
  4. UV szűréssel csírátlanítjuk a vizet, mely során a baktériumok, vírusok és más, az emberi szervezetre káros anyagok semmisülnek meg.
  5. A fordított ozmózis eljárással 98%-ban eltávolítjuk az oldott ásványi anyagokat, gyakorlatilag 100 %-ban a nehéz fémeket, kolloidokat és a felgyülemlett szennyező anyagokat. Az ozmózis egy természetes jelenség, mely során – ebben az esetben – a víz, egy félig áteresztő hártyán folyik át (sűrűbb oldat folyik át egy hígabb oldaton). Külső nyomás segítségével megfordul az áramlás (hígabb oldat a sűrűbb felé), melynek következtében a sűrű folyadékban még inkább felgyülemlett szennyeződéseket távolítjuk el. A hígabb folyadék ebben az esetben a tiszta ClearWater. Ezt a folyamatot nevezzük fordított ozmózisnak.

ozmozis-membran.png

Az így kapott víznek egy minimális ásványi anyag visszapótlással érjük a kellemes ízét, az emberi szervezet számára optimális ásványi anyag tartalmat. Ennek köszönhető például az is, hogy nem vízkövesedik a kávéfőző vagy a fazék a CW víztől!

A zárt technológia, a folyamatos akkreditált laboratóriumi ellenőrzések és a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy, amit büszkén visel a Clearwater víz mind garanciát jelentenek a kiváló minőségre!

A bejegyzés trackback címe:

https://clearwaterkft.blog.hu/api/trackback/id/tr265406994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása