Monday-GarfieldII.gif

A szociológiai kutatások rávilágítottak, hogy a legtöbb ember a munkáját bizonyos fokig taposómalomnak tartja. És minél inkább annak tartja, annál kevésbé szeret hétfőnként újra munkába állni.

A kómás reggeli ébredésre:

Ha nehezen tudsz felkelni és semmi kedved munkába menni akkor nem árt hideg zuhannyal indítani a napot! Garantáltan felpezsdít!

Általános szabály:

A hétvége emléke még híven él bennünk ezért a hétfőt finoman kell elkezdeni. Kisebb feladatokkal, amiknek a megoldása gyorsan sikerélményhez vezet. Ettől feldobódunk, így máris szívesebben kezdünk nehezebb, hosszabb folyamatokat megoldani, mert pozitív élményünk van. Jók vagyunk abban amit csinálunk.

medvefej-szendvics.jpg

Pl. Ha Te éppen szakács vagy, egy látványos reggeli szendvics a kollégáknak máris feldobja a munka kezdést, így szívesebben állsz majd neki a hagyma pucolásnak!

Bár egy mókás reggeli mindenki napját feldobja! :D

Az egyik legjellemzőbb munkahelyi ártalom a stressz. Ez ellen sokat tehetünk egészséges életmóddal: kiegyensúlyozott táplálkozással, testmozgással, rendszeres életvitellel, hiszen ezek mind a testi-lelki erőt, ellenálló-képességet növelik.

Pozitív gondolatok!

Gondolj arra, hogy  milyen jó valahova tartozni, hogy van egy hely, ahol számítanak rád, a szaktudásodra, és ami, nem mellesleg a megélhetésed biztosítja - egyből lendületesebben, pozitív érzésekkel, energiákkal kezdődik a napod.

"Semmire sincs időm a munka mellett!"

Mennyi időt vesz el a munkahelyedig majd hazáig tartó utazás naponta? Ne hagyd kárba veszni, hasznossá, kellemesebbé lehet tenni azt a fél, vagy egy órát is! Remek lehetőség az egyedüllétre, amit gondolkodásra, a nap megtervezésére fordíthatsz, de akár zenehallgatásra, sőt, önművelésre is felhasználhatsz, egyből jobb kedved lesz!

Ha minden hétköznap csak öt új szót megtanulsz, egy év alatt már egy használható alapszókincs birtokába juthatsz, amely jócskán erősíti az önbizalmad is.

ido-12197_185x185.jpg

Készíts teendő listát!

Ha tudod, mit akarsz ma megtenni, és alaposan végiggondolod, nehézség, fontosság szerint rangsorolod a teendőidet, nem kell az energiarabló, stressznövelő "azt sem tudom, mihez fogjak" érzéssel megküzdened. Listát készíteni is érdemes, és minden pont kipipálása egy-egy jókedvet kölcsönző kis sikerélmény lesz. A profik több teendő listát is összeállítanak: az egyik egy hétre előre tartalmazza a feladatokat, a másik pedig az aznapi tennivalókat szedi össze. Szervezettséggel enyhíthető a munkahelyi stressz leggyakoribb oka, az időhiány.

Pihenj eleget!

Az okosan megtervezett munkanaphoz a pihenés is hozzátartozik: ha valaki elég időt szán alvásra, otthoni regenerálódásra, az sokkal jobban érzi magát és többre képes másnap a munkahelyén, mint az, aki kényszeredetten, elcsigázva, hosszas túlórázás után mártír arccal kezdi a napot.

+ 1 tipp:

Étkezz egészségesen, igyál elegendő tiszta vizet, és meglásd a tested sem lesz hálátlan!

munka_vidam_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://clearwaterkft.blog.hu/api/trackback/id/tr935432282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása