Egészséges vacsora tésztafőzésnyi idő alatt!
2013.08.07. 10:00
A kert csodálatos zöldségeiből készült az alábbi, nagyon egyszerű étel. Nyáron különösen jól esik, igazán könnyű és gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók:
- 2 dl főzőtejszín
- 2 marék zsenge cukorborsó
- 1 üveg gomba
- 1 ek. liszt
- egy nagy csokor petrezselyem
- só
- bors
- 1 gerezd fokhagyma
- tészta
- sajt
Elkészítése:
A cukorborsót pici vízzel kis lángon megpároljuk, amikor már teljesen megpuhult sóval, borssal fűszerezzük.
A főzőtejszínt a liszttel kikeverjük majd a borsóra öntjük, lassan felforraljuk. A gombát, az összetört fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet is belekeverjük. 1-2 percig forraljuk, míg a tejszín kissé besűrűsödik.
Tálalásnál a kifőzött tésztára halmozzuk, reszelt sajttal díszítjük.
Ha egyszer megkóstoltad nem lesz megállás! ;)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek