A kert csodálatos zöldségeiből készült az alábbi, nagyon egyszerű étel. Nyáron különösen jól esik, igazán könnyű és gyorsan elkészíthető.

277891_3421163178939_1046493362_o.jpg

Hozzávalók:

  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 marék zsenge cukorborsó
  • 1 üveg gomba
  • 1 ek. liszt
  • egy nagy csokor petrezselyem
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  •  tészta
  • sajt

Elkészítése:
A cukorborsót pici vízzel kis lángon megpároljuk, amikor már teljesen megpuhult sóval, borssal fűszerezzük.
A főzőtejszínt a liszttel kikeverjük majd a borsóra öntjük, lassan felforraljuk. A gombát, az összetört fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet is belekeverjük. 1-2 percig forraljuk, míg a tejszín kissé besűrűsödik.
Tálalásnál a kifőzött tésztára halmozzuk, reszelt sajttal díszítjük.


Ha egyszer megkóstoltad nem lesz megállás! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://clearwaterkft.blog.hu/api/trackback/id/tr115439577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása