Sétálni jó!

2013.08.21. 10:00

SZEREL~1.JPGÖrök probléma, hogy nem mozogsz eleget? nincs időd lemenni a konditerembe, vagy csak nincs kedved izzadtan loholni a parkban?

Van egyszerűbb megoldás!

 

Mivel folyton elfoglaltak vagyunk, a stressz elkerülhetetlen mindennapjainkban. A testmozgás viszont kitűnő módja a lazításnak. Ugyanakkor a sok munkahelyi és otthoni tennivaló mellett előfordul, hogy nehéz időt szakítani a sportra. Ha  azon gondolkodsz, hogyan illeszthetnéd be napirendedbe az edzést, a séta tökéletes megoldást jelenthet a problémára.

Miért pont a séta?

Az aerob vagy kardio edzés alapvetően szükséges a jó egészség megőrzéséhez. Heti 3-5 alkalommal végzett 20 percnyi vagy ennél hosszabb aerob tevékenység erősíti a szívet és javítja a szervezet oxigénfelhasználását. Röviden tehát segítségével hatékonyabban működő 'gépezetre' teszünk szert.

Az aerob edzés különösen fontos, ha  fogyni szeretnél vagy a kor előrehaladtával szeretnéd megtartani a súlyod. Az, hogy növeli szervezete hatékonyságát, annyit jelent, hogy serkenti az anyagcseréjét. Minél jobban működik az anyagcseréje, annál több kalóriát tud elégetni sportolás közben. A séta nagyszerű módja annak, hogy kardio edzést építs be a napirendedbe.

Sétálni egyszerű

A testmozgásnak ez a formája nem igényel drága sporteszközöket. Nincs szükség hozzá különleges helyre, megfelelő időjárásra vagy sok időre. Bárhol, bármikor, bárkivel sétálhatsz (de megteheti egyedül is). Ettől olyan jó móka!

7eec0137-cfe3-4866-8b80-085c6782e2b1.jpg

Szakíts rá időt!

1. Dolgozz meg a vacsoráért

Ahelyett, hogy házhoz rendelnéd a vacsorát a közeli kifőzdéből, sétálj el érte. Talán nem tűnik olyan időtakarékosnak a dolog, de az extra napközbeni mozgás hosszú távon hatékonyabb munkaerővé fog tenni.

Ha csupán néhány emeletet kell megmásznod ahhoz, hogy a lakásába juss, vedd rá magagad munkába menet és onnan jövet is, hogy a lift helyett a lépcsőkön menjél. Ha a tizediken dolgozol, és nem érzed késznek magad erre kihívásra, akkor is tegyél meg legalább néhány emeletnyi utat a lépcsőn, mielőtt beszállsz a liftbe.

2. Formás fenék a lépcsőktől?

Lefelé menet mindig a lépcsőt használd! A lépcsőzés kiváló edzés a combnak, a a vádlinak és a fenéknek.

3. 'Pláza-séta'

Hozd ki a legtöbbet a bevásárlókörutakból! Parkolj messzebb a bejárattól, és élvezd az odáig vezető sétát! Egy másik lehetőség, hogy a bevásárlóközpontnak annál a bejáratánál parkolj le, amelyik a lehető legmesszebb van attól az üzlettől, ahol dolgod van. Amíg odasétálsz, kedvedre nézegetheted a kirakatokat.

4. Vásároljon a közelben

Ne ülj kocsiba és menjen el a hipermarketing egy kiló kenyér miatt. Inkább vedd fel a sportcipőjét és sétálj el a sarki boltba.

112480_2_big.jpg

5. 'Téveszd el' a buszmegállót

Szállj le a buszról néhány megállóval előbb mint kellene, vagy sétálj néhány háztömbnyit, mielőtt buszra szállsz.

6. Ebéd sétával

Sétálj egy kicsit ebéd előtt vagy ebédelni menet - esetleg ebéd helyett.

séta-az-erdőben.jpg

Sok kis séta sokra megy!

Ezek a rövid, naponta megtett pár perces kis séták is jók arra, hogy plusz energiát adjanak, csökkentsék a felgyülemlett stresszt és összességében javítsák az egészségi állapotod. Ha többet szeretnél sétálni, gondoskodj a megfelelő, kényelmes cipőről, melyet jól bejáratsz, mielőtt elkezdesz rendszeresen sétálni. Fontos, hogy iktass be bemelegítést és levezetést is abba az időbe, amelyet a testmozgásra szánsz.

A bejegyzés trackback címe:

https://clearwaterkft.blog.hu/api/trackback/id/tr115459010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása