A mai gyerekek, a sokat emlegetett Z generáció tagjai már egy annyira felgyorsult világban élnek, hogy egyszerűen nincs idejük mindent megtanulni. A rájuk zúduló információheggyel nem tudnak mit kezdeni.

pic_zgen.jpg

Egészen pici koruktól okos eszközök tanítják őket írni, olvasni, idegen nyelvekre, logikai gondolkodásra, és közben elfelejtik megtanítani nekik a testük jelzéseit ismerni.

Nem tudják megkülönböztetni a szomjúság és az éhség érzetét. Mindennapi rutinjuk a számítógép és a tablet nyomkodása, de nem tudja mikor kell innia. Arról már szót sem ejtve, hogy nem tudja mit kell innia.

A cukros üdítők korában a mozgásszegény életmódot folytató gyerekek szervezete komoly harcot vív a túlélésért. Azért hogy a sejtjeik megfelelően működhessenek, elkeseredetten próbálja a szervezetük kivonni azt a pici kis vizet az üdítőkből, amit tartalmaz a rengeteg káros anyag mellett. Ezeknek a gyerekeknek a digitális eszközök szinte korlátlan mennyiségű reklámot szolgáltatnak, amelyek tovább növelik bennük a késztetést az üdítők fogyasztására.

Vajon lesznek egyszer olyan játékok, amelyek bizonyos időnként figyelmeztetik a gyerkőcöt arra, hogy igyon egy pohár vizet?

135878489671.jpg

Ezeknek a gyerekeknek meg kell tanítani a folyadékfogyasztás kultúráját! És ez a szüleik felelőssége egyelőre.

Meg kell ismertetni a gyerekekkel a testük jelzéseit, az éhség és a szomjúság, fáradtság megkülönböztetésének módját. Ki kell őket szakítani a digitális világból. Számtalan eszköz áll rendelkezésünkre, hogy az egészséges életmódra neveljük őket játékos formában. Az ételek vidám tálalási, elkészítési módjai, a folyadékfogyasztás könnyed játékká tevése, vagy a közös szabadtéri programok megoldást jelenthetnek a tudatalatti formálásukra. Így nem kényszerből szokták meg a testük megóvását, hanem alapösztönné válik.

Az egészséges ételek a köztudatban a „nem finom” jelzővel párosultak, gondoljunk csak a spenótra! Ezeket a negatív előítéleteket kell legyőzni! Akár egy kis játékosság, egy érdekes, szórakoztató tálalási mód is elegendő lehet!

 kreativ.jpg

A másik égető probléma a folyadékfogyasztás. Egyszerűen nem tudjuk megkülönböztetni, hogy éhesek vagy szomjasak vagyunk. De mi a helyzet, ha egyszerűen csak akarunk inni, mert az élvezetes? Nem, nem is ismerjük ezt az érzést. Eddig nem ismertük. Mert vannak ma már olyan eszközök amik segítenek a vágy felkeltésében. Egyik ilyen eszköz a gyerekek számára kitalált gyerek vízadagoló. Pici tartályába töltve a vizet egyből szórakozás a víz ivás. Akarjuk egyszerűen. Még mi, felnőttek is.

Névtelen.jpg

Számtalan figurával és színnel kápráztathatjuk el a gyerekeket, akik így játékosan, tudat alatt szokták meg a víz fogyasztást, hogy eleget igyanak. Olajozzák a testüket, megóvják az egészségüket!

Tanítsuk meg őket az egészségre! A mi felelősségünk! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://clearwaterkft.blog.hu/api/trackback/id/tr445844193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása