Villámgyors desszert: a ribizli szuflé
2013.08.23. 10:00
Könnyű és gyors desszertre vágysz? Akkor ez a neked való recept!
Hozzávalók 2-3 főre, 2 dl-es formákhoz:
- két marék fagyasztott ribizli
- késhegynyi őrölt fahéj
- kis darab friss gyömbér (kb. 2 cm-es kocka)
- 4 ek. kristálycukor
- 2 ek. étkezési keményítő
- 0,5 dl víz
- 2 tojásfehérje
- Kevés vaj és kristálycukor a formákhoz, porcukor és pár szép szem ribizli a díszítéshez.
Hogyan készítsd el?
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- A ribizlit 2 ek. cukorral egy kis lábasba tesszük. Ízesítjük fahéjjal, reszelt gyömbérrel, majd felfőzzük.
- Az étkezési keményítőt kikeverjük vízzel, a fűszeres ribizlihez adjuk és addig főzzük, míg jól besűrűsödik. Levesszük a tűzről és félre tesszük hűlni.
- A formákat kikenjük vajjal és kristálycukrot szórunk bele úgy, hogy szépen mindenhol bevonja a formák belsejét.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük (lehetőleg nagy tojásokat használjunk; ha nincs, úgy inkább két adag szuflé lesz ebből a mennyiségből), közben hozzáadjuk apránként a maradék 2 ek. cukrot.
- Egy jó nagy kanál habot belekeverünk a ribizlis krémbe, hogy fellazítsuk, majd a maradék habbal óvatosan összeforgatjuk.
- A formákat színültig töltjük, vigyázva, hogy a formák szélét ne kenjük össze, mert akkor nem tud feljönni a szuflé, majd a hab tetejét szépen elsimítjuk.
- Előmelegített sütőben 12–14 perc alatt készre sütjük; közben szépen megemelkednek. Porcukorral meghintve, ribizliszemekkel díszítve tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
https://clearwaterkft.blog.hu/api/trackback/id/tr705472173
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek