Kizöldültünk!

2013.11.07. 11:33

vedjegy.jpg

A Clearwater Kft. örömmel jelenti be, hogy 2013 novemberétől a magyar ballonos víz piac első karbon-semleges cégévé vált!

Mi nem csak beszélünk a környezetünk védelméről, TESZÜNK IS ÉRTE! :)

A cégünk vezetői és munkatársai a fenntartható fejlődés útján haladnak, követendő utat mutatva a szektor többi résztvevője számára, hiszen tevékenységünket a környezettel harmóniába végezzük. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a ClearWater Kft.  vezetősége úgy döntött, hogy a Világ Vezető gazdasági tényezőihez hasonlóan 2013-tól megvizsgáltatja termelésünk környezetterhelését és a hitelesített vizsgálat alapján carbon-neutralizáljuk tevékenységünket a fenntartható fejlődés jegyében.

Certificate_PCO-201301102-0023 ClearWater Kft.-page-001.jpg

Döntésünk alapján megvizsgáltattuk a vállalkozás teljes környezetterhelését, amelyben nem csupán a felhasznált energia előállításából, üzemeltetésből, gyártásból, értékesítési folyamataiból, hanem a tevékenységünk során felhasznált dokumentációk, reklámanyagok gyártása, illetve weboldalunk működése során felmerülő károsanyag-kibocsájtását is ellentételeztük, ezáltal a ClearWater Kft. Magyarország első 100%-ban karbon-semleges ballonos vizet forgalmazó vállalkozása.

Ma már szinte minden termelő és alkotó tevékenység velejárója a környezetszennyezés, az üvegházhatású gázok kibocsátása. Ezt államközi szinten a széndioxid kvóták kereskedelmének szabályozásával igyekszenek kordában tartani. De a magánvállalkozások is tehetnek lépéseket, hogy csökkentsék tevékenységük karbon-lábnyomát.

A karbon krediteket nemzetközileg elismert, környezetbarát energiát előállító hitelesített projektek állítják elő a tényleges megtakarításuk alapján. Egy karbon kredit 1 tonna CO2 kibocsátásnak felel meg. Vagyis aki ezt megvásárolja, ennyi zöld energia előállításához járul hozzá, így semlegesíti az általa használt erőforrások által kibocsátott üvegházhatású gázokat.

„Mivel számunkra nagyon fontos a környezet megóvása és az energiatakarékosság ezért az Arttree Production Kft. közreműködésével, és a nemzetközileg elismert Bureau Veritas auditáló szervezettel felmérettük éves szén-dioxid kibocsátásunk és ezzel egyenértékű szén-dioxid kvótát vásároltunk egy indiai szélerőmű projekt megvalósítására. Így globális szinten nullára csökkentettük karbon-lábnyomunkat, amelyben első vagyunk a ballonos vizet forgalmazó vállalkozások között!

A környezet megóvását az eldobható palackok helyett cserélhető, újratölthető ballonjainkkal is biztosítjuk, melyek 100%-ban újrahasznosíthatóak. Stratégiánk fő célja egy olyan jövőkép kialakítása a meglévő és potenciális partnereink körében, amely a tudatos, egészséges életmódra és a környezetbarát fogyasztásra ösztönöz.

Már azzal, hogy Partnereink igénybe veszik a ClearWater szolgáltatásait, fogyasztják termékeinket így Ők is tesznek a globális felmelegedés elkerüléséért. Ezáltal meglévő, illetve potenciális partnereinkkel igazán eredményesen, együttműködve tehetünk az egészséges és fenntartható környezetünkért."

- Soltészné Szalai Ágnes cégvezetőnk

 

A bejegyzés trackback címe:

https://clearwaterkft.blog.hu/api/trackback/id/tr885619106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása