Milyen vizet igyak?

2012.10.10. 14:55

Napjainkban sok felől sokféle információt kapunk arról, hogy melyik víz egészséges, melyik nem. Pálcát nem törhetünk egyik felett sem, pro és kontra érvekkel azonban dönthetünk.

A csapvíz  egyesek szerint gyógyszer maradványokkal van tele, vízkővel, koszos vezetékeken érkezik hozzánk, klórozzák, műtrágyázással fertőzött talaj alóli rétegekből szivattyúzzák ki, satöbbi...Otthon nem igazán tudjuk ellenőrizni egyiket sem.

Az ásványvizeket nem vizsgálják annyi követelmény szerint, mint a vezetékes vizet, magas az ásványi anyagtartalmuk (akár 2000 mg/l is lehet), ismeretlen a kémhatásuk, nem feltétlenül vizsgálják rendszeresen. Akár csapvíz is lehet benne. Palackozás után valószínűleg pedig soha nem ellenőrzik a minőséget. Vajon a PET palack nem lép reakcióba egy ásványi sókban dús oldattal?

Ossz_1000_1.jpg

Egy palack ásványvíz átlagos ára kb. 80 Ft. Az ember napi vízszükséglete 2-3 liter. Ha ezt betartjuk és meg is iszunk ennyi vizet, akkor egy 4 fős család naponta elfogyaszt min. 8 liter ásványvizet. Tehát ez egy héten belül 56 liter. Ezt azért nem kis teljesítmény hazacipelni, nem beszélve arról, hogy mindennek ára 5000 Ft körül mozog, ha nem számoljuk a szállítás díját, és a keletkező hulladék díjait. Az optimális anyagtartalmú ásványvíz korlátlan mennyiségben fogyasztható, de a magas ásványi anyag tartalmúakat korlátozva lehet csak fogyasztani.

A különböző vízszűrő berendezések, kancsók állandó szűrő cserére szorulnak (hiszen eltömődnek, elhasználódnak, folyamatosan romlik a hatásfokuk), és őszintén kinek van otthon saját kis laboratóriuma, hogy ellenőrizni tudja hogy a szűrő valóban tisztítja a vizet? Ha fontos a minőség, márpedig fontos, ha már víztisztítót/szűrőt vásárol az ember, akkor miért ne tenné megbízható forrásból, állandó minőségben?

A ClearWater kifejezetten alacsony ásványi anyag tartalmú (pH 7,5, Ca: 32 mg/l, Mg: 8 mg/l, K: 9,5 mg/l) többszörösen tisztított ivóvíz, garantált minőséggel. A minőség ellenőrzést saját laborunk naponta többször, külső akkreditált labor pedig havonta végzi. 


összehasonlítás.jpg

Mindezzel megy szembe a ballonos ivóvíz, és a Clearwater! Garantált minőség, magas színvonalú, kényelmes szolgáltatás megfizethető áron!

Ha tetszett az írás oszd meg az ismerőseiddel, és kövess minket a Facebookon. Hírek, érdekességek, akciók. Ne maradj le!

A bejegyzés trackback címe:

https://clearwaterkft.blog.hu/api/trackback/id/tr894830651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása