Az ünnep elengedhetetlen rész egy- egy pohárka finom likőr. Aki érez magában lelkesedést, hogy ma készítse el az itókát, annak idejében neki kell fognia, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek a nagy napra. Mi ehhez összegyűjtöttük a legjobb recepteket.

Citromos krémlikőr

Hozzávalók:

  • 1 kg citrom
  • 1 liter tiszta alkohol
  • 0,5 kg cukor
  • 0,75 liter habtejszín
  • 0,75 liter víz
  • 1 rúd vanília

A citrom héját reszeld le, és áztasd alkoholba a félbevágott vaníliarúddal együtt. A citromokra nincs szükség, ha azonban kicsavarod őket, a levük jó lesz teába, limonádéba, vagy fagyaszthatsz belőle jégkockát. Egy heti áztatás után szűrd le az alkoholt. A cukrot a vízzel főzd sziruppá, és hagyd egy kicsit hűlni, majd a tejszínnel együtt öntsd hozzá a citromos alkoholhoz. Töltsd üvegekbe,és fogyasztásig tartsd a hűtőben.

After Eight likőr

Hozzávalók:

  • 0,5 l kiváló minőségű vodka
  • 40 dkg cukor
  • 4 dkg holland csokoládépor
  • 3 dl tej
  • 3 dl víz
  • 1 vaníliarúd
  • 1 maréknyi friss mentalevél

Egy 3 literes befőttesüvegbe szórd bele a csokiport és a mentaleveleket. Öntsd fel fél liter vodkával, jól zárd le, majd egy hét elteltével szűrd le. Ekkor 3 dl vízből és a cukorból főzz szirupot, majd, ha kihűlt, a tejjel együtt öntsd a vodkához, és hagyd állni újabb két hétig. Ne felejtsd el időnként megrázogatni! Ezután szűrd le, és érleld még két hétig. Ha szükséges, szűrd le még egyszer, és töltsd jól záródó palackokba.

Bailey's recept 1.

 Hozzávalók:

  • 6 púpozott evőkanál porcukor
  • 3 púpozott evőkanál capppuccino por (állítólag mindegy, hogy milyen!)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 2 dl Wiskey (markáns lesz), vagy Baccardi-rum (lágyabb lesz), vagy Tea-rum (kommersz lesz)
  • 3 dl tartós habtejszín
    A tejszín kivételével a hozzávalókat simára keverjük, majd átszűrjük. Az átszűrt levet a TEJSZÍNNEL óvatosan összeöntjük, és jól behűtjük.Jégkockákkal kínáljuk.

 

Mandarin likőr recept

Hozzávalók:
10 db mandarin,
2,5 dl szesz,
0,5 kg cukor.

Elkészítés:

Tíz db mandarint apró kockákra vágunk, magvait kiszedjük, egy jól zárható üvegbe tesszük, öntünk rá 2,5 dl 96%-os szeszt és 1 dl vizet. Állni hagyjuk 7 napig, azután sűrű ruhám áttörjük, majd szűrőpapíron átszűrjük és hozzáadunk 0,5 kg cukorból és 3 dl vízből készült szirupot. Jól zárható üvegekben még 7 napig fűtött szobában állni hagyjuk.

 

Tojáslikőr

Hozzávalók:

  • 5 tojássárgája
  • 25 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliáscukor vagy 1 vaníliarúd
  • 5 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 2,5 dl alkohol ( ez lehet tiszta szesz, (fehér)rum, vagy vodka )

Elkészítése:

A tejet és a tejszínt összeöntjük, felforraljuk a vaníliáscukorral  - vagy a félbevágott vaníliarúddal -  és 10 dkg porcukorral. Kihűtjük. A tojások sárgáját kikeverjük a maradék porcukorral, néhány kanállal teszük hozzá a kihűlt tejből és addig habosítjuk, míg a cukor elolvad. Ekkor hozzáöntjük a kihűlt tejszínes tejet, az egészet egyneművé keverjük, majd az alkoholt is hozzátesszük. Üvegekbe töltjük.

Hűtőbe rakjuk legalább 1 napra, de egy hét múlva lesz igazán finom. Ilyenkor 1-2 naponta megrázogatjuk az üveget.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://clearwaterkft.blog.hu/api/trackback/id/tr974944846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása