A világ népességének fele krónikusan dehidratált (kiszáradt), ez a szám az Egyesült Államokban még ijesztőbb: 75 százalék. A megfelelő vízbevitel hiányában nem mennek végbe a létfontosságú biokémiai folyamatok.

A helyes napi folyadékbevitelnek így kellene kinéznie:

Tiszta vízből: 2 liter
Táplálékkal: 1,2 liter
A tápanyagok elégetése során keletkező víz: 3 dl
---------------------------------------------------------------------------

Összesen: 3,5 liter naponta

drinking-water-standards.jpg

A szervezet napi tiszta víz szükségletét soha ne egyben, inkább szabályos időszakonként elosztva fogyaszd!
Nagyon jó módszer reggeltől délutánig óránként egy pohár víz elfogyasztása. Ez 8-18 óra között 10 x 2 dl víz, ami így kb. megfelel a napi minimum szükségletnek. Érdemes egy tesztet csinálni.
Végezd el ezt a módszert 30 napon keresztül, megszakítás nélkül! Így ez szokásoddá is válik majd.

A kortyolgatás azért is hasznos, mert így van ideje a szervezetednek felhasználni a bevitt vizet, nem szalad át a tápcsatornán.

Fáj a fejed? Nyomott a hangulatod, mintha ülne valaki a nyakadban? Alig van energiád?Igyál meg fél liter vizet szépen lassan kortyolgatva, negyed óra alatt.
Fél óra múlva nézz rá az órádra. Fáj még a fejed?

Az emésztőrendszeri fájdalom sokszor az emberi test legfontosabb, a vízhiányról hírt hozó jelzése. (Figyelem! Amikor ismétlőleges fájdalmakat tapasztalunk annak ellenére, hogy vízbevitelünket több napon keresztül rendszeressé és fokozottá tettük, a kórmegállapítás végett érdemes orvoshoz fordulni.)

Így állunk a vízzel (347 x 600).jpg

Íme 10 ok, hogy MIÉRT IGYUNK VIZET:

1. Vérünk több mint 80 %-a víz, és vízre van szükség új vérsejtek képzésekor is.

2. Csontjaink több mint felét is víz alkotja, és az egészséges csontsejtek képzéséhez is kell.

3. Mivel a vízbevitel hatására megindul a nyirokkeringés, vízivással a fájdalom is csökkenthető. A nyirokrendszer a folyadékot és a méreganyagokat távolítja el a szövetekből, megfelelő működéséhez vízre van szükségünk.

4. A méreganyagok eltávolítása a vesén és a beleken keresztül is zajlik, ezek a folyamatok is vizet igényelnek.

5. Síkosítja az ízületeket, csökkenti az ízületi fájdalmat és véd a kopás ellen.

6. Mivel a víz anyagcserénket is szabályozza, a túlsúlyosaknak többre van szükségük belőle.

7. Segít egyensúlyban tartani a testhőmérsékletet.

8. A víz biztosítja a megfelelő elektromos működést agyunk és idegrendszerünk számára. Becslések szerint agyunk egy 60 Wattos villanykörtének megfelelő elektromos teljesítményt ad le naponta, így teljesen helyénvaló az a kép, amikor valakinek “fény gyullad a fejében”, ha támad egy jó ötlete.

9. A víz csökkenti a kiszáradást, a legtöbb ember azonban sajnos krónikus dehidrációban (kiszáradásban) szenved.

10.Szervezetünk minden sejtjének és szervének megfelelő mennyiségű vízre van szüksége a jó működéshez.

Egészségünk javításának egyszerű módja, ha több vizet iszunk, mégpedig üres gyomorra, mivel különben csak felhígítjuk az emésztőenzimeket, és rontjuk az emésztés hatásfokát. Válasszunk tisztított vizet és használjuk újra a műanyag palackokat, hogy ne szennyezzük tovább bolygónkat. Erre  remek megoldás a Clearwater ballonos vízszolgáltatása, hiszen a kiváló vizet újratölthető ballonokban juttatjuk el a szomjasaknak! :) A hazánkban elegendő víz áll rendelkezésre, így igazán nincs helye kifogásnak, miért nem iszunk elég vizet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://clearwaterkft.blog.hu/api/trackback/id/tr955407417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása