Eper bonbon, egy igazi érzéki csábítás
2013.08.06. 10:00
Kevés ennél izgatóbb, saját magunk által is könnyen elkészíthető izgalmas desszertet tudunk elképzelni. Egyszerre gyümölcsös, és édes, mégis látványos. Ezzel biztosan leveszed a párod a lábáról!
Hozzávalók:
20 nagy szem eper
1 tubus cukrozott sűrített tej
1 evőkanál vaj
40 dkg tejcsoki
fél bögre porcukor
Először is alaposan megmosom az epret, kiszedem a levelét és a szárát, és papíron megszárítom.Egy tányért megkenek egy kevés vajjal.Egy lábosba öntöm a sűrített tejet és az evőkanál vajat, és felforralom. Ha elkezd bugyborékolni, takarékra teszem, és folyamatosan keverve főzöm tovább. Mint a pudingot, különben menthetetlenül letapad. Amikor elkezd feldagadni, akkor készen is van.Félrehúzom, és hagyom kicsit hűsölni, azután a kivajazott tányérba öntöm, hogy teljesen kihűljön.Azután kicsit bevajazom a kezem, és minden epret becsomagolok nagyjából egy teáskanálnyi mázba, megforgatom porcukorban, és félre teszem.Utána megolvasztom a csokit egy teáskanálnyi vízzel, majd belemártok minden epret, lecsöpögtetem, hagyom kicsit kötni, és visszateszem a tányérra hűlni. Mehet rá több réteg csoki is, én legalább kettővel szoktam bevonni.Sütőpapíron, vagy itatóson hagyom teljesen kihűlni, azután tálba rendezgetem, és tálalom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Utolsó kommentek